maandag 25 februari 2013

Oude schatten en een nieuw konijn

Het begon met een konijn, dat ik hier vond. Ik had alleen maar haakkatoen om het gezicht te borduren en al snel zag ik dat dat geen succes werd. Gelukkig gaf mijn moeder aan dat ze nog wel borduurgaren had. Daar aangekomen bleek dat ze veel meer had dat alleen borduurgaren. Dat wist ik wel, maar ik had nooit echt in haar spullen gesnuffeld. Dat mocht nu, want ze gebruikt het nu zelf toch niet meer. Tja... lastig, ogen die ouder worden... ;-) En wat ik leuk vond en wel kon gebruiken mocht ik meenemen. Dus ik kwam thuis met klitteband, borduurgaren - die overigens nog in een tas zaten van een supermarkt die er al jaren niet meer is, maar waar ik als kind geregeld kwam - en een paar kleine 'schatten' die van oma's van mij zijn geweest. Erfenissen zeg maar. Nu vind ik wel eens vaker een 'schat', als we aan het geocachen zijn, maar dit was van een andere orde.

Allereerst was er een blikje vol met garen van een oma die zelf een hekel had aan naaien. Dat laatste vond ik wel weer een leuk detail. Dat ik dan net die garen van haar mag krijgen. Maar in dat bakje zat een heel bijzondere garen, van de 1e kwaliteit. Ook was een een klein, groen doosje, waar mijn oma haar naalden in bewaarde. Deze heeft ze waarschijnlijk van de sint gekregen. En dan waren er ook nog de restjes kant van een andere oma. Die wil ik wel een mooie bestemming geven. Eens kijken of ik ze op een mooie manier ergens in kan verwerken.


Maar het begon natuurlijk allemaal met het konijn. Die is inmiddels ook af dankzij de borduurgaren van m'n moeder, die overigens ook een schat is! Het konijn is in het afgelopen weekend het eigendom geworden van mijn kleine nichtje, die vooral de oren erg lekker vond!

woensdag 20 februari 2013

Vlaggetjes naaien

Mijn zusje is pas verhuisd en daar hoort natuurlijk wel een cadeautje bij! Nu is zij dol op een feestje en heeft ze een prachtige grijze muur. Als je dit combineert kom je uit op vlaggetjes, toch? Ik wel althans!

Vorige week had ik de vlaggetjes allemaal geknipt en op de rand van de bank gelegd. En wie komt daar binnen? Mijn zusje! Uiteraard zag ze het direct liggen en zei ze dat het er toch wel heel geweldig uitzag. Dat was natuurlijk een compliment, maar die had ik toen liever nog niet gehad. En nieuwsgierig als ze is, vroeg ze voor wie de slinger zou worden. Tja... Ik had géén idee... ;). Ik heb maar gezegd dat het een beetje bezigheidstherapie was. Ze zei net dat ze niets door had gehad en dat ze stiekem bij zichzelf had gedacht dat de kleur toch wel heel goed in hun huis zou passen. Ze durfde niet te vragen of ik ook een slinger voor haar wilde naaien! Gelukkig had ik er zelf aan aan gedacht. Ze was er erg blij mee! Dat is altijd fijn.

Maar goed, de slinger van zes meter is af en hij is gemaakt 'with love', zoals je op de foto linksonder kunt zien. Op de andere kant staat 'handmade', zodat er in z'n geheel 'handmade with love' staat.

Wil je ook zo'n mooie slinger maken? Kijk dan even op de weblog van Oon. Zij heeft een duidelijke beschrijving gemaakt. Ideaal!

slinger naaien

zondag 17 februari 2013

Feestje!

Vandaag ben ik jarig! Vroeger was ik daar in november al mee bezig: Een enorme lijst met wensen voor cadeautjes, wat ik wil eten, wat we op mijn feestje gaan doen en, belangrijker nog, wie er op mijn feestje mogen komen. Ik denk dat mijn ouders praktisch niets meer hoefden te regelen. Ja, de boodschappen en de koffie en thee. Ideaal misschien wel, zo'n dochter! En vlak voordat ik dan jarig was, bijna niet kunnen slapen.

Tegenwoordig is dat gelukkig wat anders. Ik ben nog steeds van de lijstjes, maar ik slaap er niet meer minder om en ben ik niet meer in november al mee bezig! Dat scheelt een hoop denkwerk zeg!

Een kort fotoverslag van vandaag:


Het cadeau is echt fantastisch! Binnenkort ga ik er maar weer eens een heerlijke taart mee maken! Verder ben ik ontzettend verwend met een hele berg kaartjes en allerlei andere leuke cadeautjes.

De jurk komt uit de Knipmode. Ik dacht uit die van december 2011. Zeker weten doe ik het niet, want het blad ligt alweer in de bibliotheek. De foto is niet heel duidelijk. Wie weet binnenkort een heldere foto. De corsage heb ik van hier.

De slinger is heel simpel: Maak een magische ring. Begin met 3 lossen en daarna in de ring 14 stokjes. Sluit met een halve vaste. Daarna weer 3 lossen en een stokje in het eerste stokje. Vervolgens in de andere stokjes 2 stokjes, dat zijn dus 30 stokjes in totaal. Sluit met een halve vaste. Ik heb de rondjes verbonden met een ketting van lossen. 8 lossen, en dan 2 vasten in 2 stokjes van een rondje. Tussen ieder rondje heb ik 8 lossen gehaakt.

donderdag 14 februari 2013

Valentijn 2013


De dag waarop
ons nichtje van een week oud eindelijk thuis komt uit het ziekenhuis en we haar hopelijk in het echt mogen bewonderen.
 
 
De dag waarop
mijn schoonvader 72 jaar zou worden.
 
 
De dag waarop
mijn man en ik, net als iedere dag, tegen elkaar zeggen: 'Ik hou van jou!'

 
Ik wens je een liefdevolle dag!


 
De plaatjes heb ik gevonden op Pinterest. Leuk als je me volgt! http://pinterest.com/martjec/

dinsdag 12 februari 2013

Kussen

Het kussen is af! Toch nog meer werk dan dat ik dacht, maar dat mag de pret niet drukken! Ik heb eerst de hoes genaaid. De achterkant is, zoals jullie kunnen zien, bijpassend groen met oud-roze roosjes. De voorkant is crème. Hier heb ik met de hand de granny's op genaaid. Ik heb de omtrek van het kussen genomen voor de voorkant. Voor de achterkant heb ik de helft van de breedte van het kussen genomen plus tien centimeter. In mijn geval was dit de helft van veertig, dit is twintig, plus tien centimeter is dertig centimeter keer uiteraard de breedte, veertig centimeter. En dit twee keer. Je hebt dan dus twee helften. Ik heb de stukken voor de overslag eerst een centimeter omgevouwen en daarna gestreken. Vervolgens heb ik dezelfde kant twee centimeter omgeslagen en nogmaals gestreken. Op deze manier komt het er mooi strak uit te zien.

granny square kussen

zaterdag 9 februari 2013

Babydeken

Zoals eerder aangegeven zou ik misschien nog wat foto's op mijn blog zetten als ik nog wat binnen zou krijgen van eerder gemaakte dingen. Daarom hier dit dekentje. Mijn zusje heeft er een aantal foto's van gemaakt. Dankje Nyn! Vorig jaar in juni heb ik een prachtig nichtje gekregen, Lisa! Ik wilde graag een babykleed voor haar maken, al wist ik toen nog niet dat het een 'haar' was, vandaar ook de kleurkeuze. Het was mijn eerste grote project. Het kleed is gemaakt met granny stripes. Ik had nog katoen en tijd over en daarom heb ik er nog een babydoekje bij gehaakt. Deze heb ik van haar blog. Het kleed wordt heel veel gebruikt! Een dankbaar cadeau dus! Lisa speelt veel met het babydoekje. Nou ja, spelen... Ze legt het steeds op haar hoofd als ze in haar bed ligt. Ook een dankbaar cadeau dus ;)

granny stripes

maandag 4 februari 2013

Giraffe en Winston de olifant

Zoals ik in de vorige blog al aangaf, kreeg ik de foto's van deze gehaakte dieren niet groot. Geen idee hoe dat kan, maar dan publiceer ik ze gewoon op een nieuwe pagina!

Goed, hier zijn ze dan! Allereerst de giraf. Deze heb ik gevonden bij 'Gehaakte knuffies'. Hier is overigens ook een patroon van een heel schattig aapje te vinden! De nek van deze giraf heb ik aardig opgevuld, maar hij blijft wiebelen. Ach, dat is ook wel weer de charme van zo'n beest!


En hier is Winston de olifant. Althans, zo heeft de bedenker van dit patroon de olifant genoemd. Ik vind het wel een leuke naam. Het patroon is hier te vinden. Ik heb bij Winston een belletje in z'n buik gestopt, dan kun je er lekker mee rammelen!


Veel haakplezier!

Uit de 'oude' doos


Voordat ik met m'n blog ben begonnen, had ik uiteraard ook al een aantal dingen gehaakt. Deze wil ik jullie uiteraard niet onthouden! ;) Dit is overigens niet alles, maar her en der heb ik ook wel eens wat weggegeven als cadeautje. Wie weet kan ik af en toe nog eens een foto krijgen van mijn haaksels en kan ik ze alsnog aan jullie laten zien.

In de herfst heb ik deze paddenstoelen gehaakt. Ze zijn vrij gemakkelijk te maken en toch is het me gelukt om bij één paddenstoel per ongeluk helemaal van het patroon af te wijken. De hoed is veel smaller geworden. Maar dat hindert niet, in het echt is er natuurlijk ook geen paddestoel gelijk! Ik vond dit patroon bij 'Grietjekarwietje'.
 

Een paar weken geleden hadden we een jarige in de familie. Helaas kon ik niet heen, dus toen heb ik voor haar een slinger gehaakt en deze naar haar opgestuurd. Bij ons thuis staat hij ook wel gezellig, wie weet maak ik er nog eens een! De slinger heb ik gevonden bij Karin. Ik heb het wel iets anders gedaan, dan hoe het staat aangeven in het patroon. Ik heb alleen in de achterste lusjes gehaakt, zodat je ribbels krijgt. Ook worden de vlaggetjes dan iets langer, maar dat zal niet veel schelen hoor!


Op de camping in Frankrijk afgelopen zomer heb ik dit kleed gehaakt. Dit is een hele grote granny square. Je haakt het zo weg, heerlijk!


Ik wilde er nog twee gehaakte knuffels bij zetten, maar om de een of andere reden krijg ik die foto's niet groot. Ik zal zo nog een nieuwe pagina maken, dan kunnen jullie deze foto's ook goed zien!

vrijdag 1 februari 2013

Marianne haakt... en naait!

Via Pinterest vond ik bij haar een geweldig dekentje! Ik vind vooral die paspelband tussen beide stofjes zo'n mooi detail! Ik besloot om deze ook te maken. Vorige week ben ik naar Jan Sikkes geweest en heb daar dit prachtige stukje katoen gekocht. Voor de andere kant heb ik een stuk groene fleece gekocht, want dat is lekker zacht en warm. Aangezien ze bij Jan Sikkes geen paspelband verkopen, ben ik zelf aan de slag gegaan met biaiseband. Dit had ik nog niet eerder gedaan, maar het ging best goed! Ik had lint waar 'hand made with love' op staat. Dit vond ik zo leuk, dat ik het in het deken verwerkt heb. Waarschijnlijk komen we nu 's avonds niet meer van de bank af...


Wie weet binnenkort nog bijpassende kussens...

Fijn weekend!